ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η Ουρανούπολη

Η Ουρανούπολη είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Χαλκιδικής και ο τελευταίος κοσμικός προορισμός πριν μεταβεί κάποιος στο Άγιο Όρος. Η απόστασή της από τη Θεσσαλονίκη είναι 132 χιλιόμετρα. Το σημερινό χωριό κτίστηκε στη θέση αρχαίας πόλης. Σε νομίσματα που έχουν βρεθεί αναγράφονται οι λέξεις "Ουρανίας Πόλεως" και "Ουρανιδών Πόλεως" με τη μορφή της θεάς Ουρανίας Αφροδίτης. Υπήρξε Μετόχι και κτήμα της Μονής Βατοπεδίου.

Σήμερα...

είναι πολύ αναπτυγμένη τουριστικά και μπορεί να εξυπηρετήσει τον κάθε επισκέπτη με όλες τις παροχές κάθε εποχή του χρόνου. Το χωριό έχει πάρα πολλά εστιατόρια καφέ και πολλά καταστήματα με είδη λαικής τέχνης και εικόνες από το Άγιο Όρος.

Στολίδι του χωριού είναι ο επιβλητικός βυζαντινός πύργος που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και είναι ο πιο καλοδιατηρημένος πύργος σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων είναι η μοναδική ανασκαφή της μονής Ζυγού, το πρώτο μοναστήρι που χτίστηκε από τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη και είναι επισκέψιμη.

Μεγάλο μερίδιο...

Μεγάλο μερίδιο όμως στην τουριστική ανάπτυξη της Ουρανούπολης έχει η γειτνίαση με το Άγιο Όρος μοναδικό σε όλο τον κόσμο λόγω της απαγόρευσης της εισόδου προς τις γυναίκες.

Από το γραφικό λιμανάκι του χωριού ξεκινάει καθημερινά το πλοίο για το Όρος και την περίοδο από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο γίνονται και οι καθημερινές κρουαζιέρες που μπορούν να πάνε και οι γυναίκες.

Στο χωριό...

γίνονται αρκετές εκδηλώσεις όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κορυφαίο είναι το Πάσχα που οι γυναίκες του χωριού στολίζουν ένα μοναδικό σε όλο τον κόσμο Επιτάφιο.

Το βράδυ της Ανάστασης η πλατεία του χωριού γεμίζει από βεγγαλικά και χρώματα. Την παραμονή της 21ης Μαίου με την αφορμή της εορτής των πολιούχων μας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης γίνεται η περιφορά της εικόνας των Αγίων και την επόμενη μέρα το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Το βράδυ...

το χωριό στολίζεται από το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε κοντινή απόσταση από το χωριό σε μια πευκόφυτη έκταση γίνεται το πανηγύρι της Αγίας τριάδας.

Στις 23 Ιουνίου την ημέρα του Αι Γιάννη του κλήδονα αναβιώνουμε το έθιμο του κλήδονα και ανταμώνουν προσφυγικοί σύλλογοι. Τέλος στο αυγουστιάτικο φεγγάρι υπάρχει η κεντρική συναυλία πάνω ή κάτω από τον πύργο που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο το χωριό.

Στην είσοδο...

του χωριού στα 50 μέτρα από το γραφείο διαμονητηρίων βρίσκονται τα πολυτελή δωμάτια μας. Διαθέτουμε 4 καινούργια ευρύχωρα δωμάτια με όλες τις ανέσεις, ατομικό μπάνιο, και ατομική κουζίνα με υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο βουνό.

Τα δωμάτια μας είναι 30 μέτρα μακριά από το δημοτικό πάρκινκ.

Σας περιμένουμε!